…Avagy: garázdálkodj a konyhában, amíg a pasid meccset néz 🙂
Nem sokan ismerik a quinoát, pedig fantasztikusan finom étel és megszámlálhatatlan variációban elkészíthető. Itthon bioboltokban kapható ugyan, de hozzá kell tenni, igen borsos ára van…mondjuk, kevés is elég belőle, nem is minden nap esszük, szóval nálunk jó ideig elég egy csomag.
Ami a hozzávalókat illeti, nagyjából a hűtőt szerettem volna kiüríteni. Gomba helyett használhatunk bármi más zöldésget is, hús helyett pedig halat…variáld kedvedre nyugodtan.
– csirkemell csíkokra vágva, fűszerezve
– gomba (nálunk épp laskagomba volt itthon)
– nagy fej hagyma
– szárzeller
– fokhagyma
– só, bors, kakukkfű
Elkészítés:
Kedzjük a quinoával: A quinoát kétszeres mennyiségű sós vízben kb. 15-20 perc alatt megfőzzük. Ha elkészül, akkor is roppanósabb marad, ettől ne ijedjünk meg. A lényeg, hogy dupla annyi víz, mint quinoa..
A csíkokra vágott csirkét megpirítjuk (épp, hogy szép fehérek legyenek) egy kis kókuszzsíron, vagy olívaolajon.
Majd mehet hozzá a gomba is…
Amíg készül, a hagymát és a jól megmosott szárzellert és a fokhagymát egy robotgépben finomra aprítjuk és a gombás husihoz adjuk. Ízlés szerint fűszerezzük, és együtt pároljuk tovább.
Ha késznek ítéljük, forgassuk bele a megfőzött quinoát és már tálalható is (bár kicsit furán fest a zeller zöld színe miatt, cserébe isteni)
És a másnapi végeredmény: Jó étvágyat 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: