Paleo Sacher torta

Mivel ez volt az első paleos karácsonyom nagy fejtörést okozott az ünnepi menü összeállítása, hiszen nálam csupacsokis desszert nélkül nem ünnep az ünnep… Mióta az eszemet tudom a Sacher torta a legkedvencebb kedvenc ebből a listából, így nem volt más hátra, mint megreformálni ezt a remek receptet. Voltak ugyan kétségeim, de ilyen eredményre végképp nem számítottam: a torta paleos verziója, jobb lett, mint az eredeti!

Sacher torta



Hozzávalók:

– 80 g méz

– 40g kakaópor

– 50g kókusz olaj

– 100 g finomra őrölt mandula/ mandulaliszt

– 25 g darált dió

– 100 g cukormentes sárgabaracklekvár a nagyitól

– 25 g durvára tört mandula (én az Aldiban kapható zacskós tört mandulát használtam)

– 1 tk. szódabikarbóna

– 3 tojás

– vanília aroma/ 1 rúd vanília kikapart belseje

– 2 tk. fahéj

– 1 tk. szegfűszeg

– 200 g nagyilekvár pluszban a „kencének”

– 2 ek. kókuszzsír + 1 tábla min. 80%-os étcsoki a mázhoz

Elkészítés:

Egy tálban  habverővel felverjük a tojásokat, majd kézi habverőre váltunk, és beleforgatjuk a mandulát, diót, fűszereket, szódabikarbónát, kakaóport, kókuszolajat és lekvárt, majd alaposan összedolgozzuk.

Beleöntjük a  tortaformába (Persze kerek formában lesz igazi torta-torta, de én szilikon őzgerinc formát használtam, merő lustaságból és mert biztosra mentem… 🙂 ) majd előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük 180°C-on.

Ha kész a torta, kivesszük és hűlni hagyjuk. Én nem bajlódtam a félbevágással sem, de akinek kedve van, megteheti. Ha mégsem, akkor a tetjére halmozzuk a lekvárt. Ha melléfolyna, szépen körbekenjük vele a sütit majd a kókuszzsírral felolvasztott csokit ráöntjük és hagyjuk megszilárdulni.

Várakozás közben természetesen elfogyaszthatjuk a maradék olvasztott csoki-lekvár kombót 😛

(ITT és ITT találtam receptet, végül azonban -szokás szerint – „kissé” átvariáltam)

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »