Mivel ez volt az első paleos karácsonyom nagy fejtörést okozott az ünnepi menü összeállítása, hiszen nálam csupacsokis desszert nélkül nem ünnep az ünnep… Mióta az eszemet tudom a Sacher torta a legkedvencebb kedvenc ebből a listából, így nem volt más hátra, mint megreformálni ezt a remek receptet. Voltak ugyan kétségeim, de ilyen eredményre végképp nem számítottam: a torta paleos verziója, jobb lett, mint az eredeti!
– 80 g méz
– 40g kakaópor
– 50g kókusz olaj
– 100 g finomra őrölt mandula/ mandulaliszt
– 25 g darált dió
– 100 g cukormentes sárgabaracklekvár a nagyitól
– 25 g durvára tört mandula (én az Aldiban kapható zacskós tört mandulát használtam)
– 1 tk. szódabikarbóna
– 3 tojás
– vanília aroma/ 1 rúd vanília kikapart belseje
– 2 tk. fahéj
– 1 tk. szegfűszeg
– 200 g nagyilekvár pluszban a „kencének”
– 2 ek. kókuszzsír + 1 tábla min. 80%-os étcsoki a mázhoz
Elkészítés:
Egy tálban habverővel felverjük a tojásokat, majd kézi habverőre váltunk, és beleforgatjuk a mandulát, diót, fűszereket, szódabikarbónát, kakaóport, kókuszolajat és lekvárt, majd alaposan összedolgozzuk.
Beleöntjük a tortaformába (Persze kerek formában lesz igazi torta-torta, de én szilikon őzgerinc formát használtam, merő lustaságból és mert biztosra mentem… 🙂 ) majd előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük 180°C-on.
Ha kész a torta, kivesszük és hűlni hagyjuk. Én nem bajlódtam a félbevágással sem, de akinek kedve van, megteheti. Ha mégsem, akkor a tetjére halmozzuk a lekvárt. Ha melléfolyna, szépen körbekenjük vele a sütit majd a kókuszzsírral felolvasztott csokit ráöntjük és hagyjuk megszilárdulni.
Várakozás közben természetesen elfogyaszthatjuk a maradék olvasztott csoki-lekvár kombót 😛
(ITT és ITT találtam receptet, végül azonban -szokás szerint – „kissé” átvariáltam)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: