Tatota

Paleo Sacher torta

Mivel ez volt az első paleos karácsonyom nagy fejtörést okozott az ünnepi menü összeállítása, hiszen nálam csupacsokis desszert nélkül nem ünnep az ünnep… Mióta az eszemet tudom a Sacher torta a legkedvencebb kedvenc ebből a listából, így nem volt más hátra, mint megreformálni ezt a remek receptet. Voltak ugyan kétségeim, de ilyen eredményre végképp nem számítottam: a torta paleos verziója, jobb lett, mint az eredeti!

Sacher torta
Sacher torta
Hozzávalók:

– 80 g méz

– 40g kakaópor

– 50g kókusz olaj

– 100 g finomra őrölt mandula/ mandulaliszt

– 25 g darált dió

– 100 g cukormentes sárgabaracklekvár a nagyitól

– 25 g durvára tört mandula (én az Aldiban kapható zacskós tört mandulát használtam)

– 1 tk. szódabikarbóna

– 3 tojás

– vanília aroma/ 1 rúd vanília kikapart belseje

– 2 tk. fahéj

– 1 tk. szegfűszeg

– 200 g nagyilekvár pluszban a „kencének”

– 2 ek. kókuszzsír + 1 tábla min. 80%-os étcsoki a mázhoz

Elkészítés:

Egy tálban  habverővel felverjük a tojásokat, majd kézi habverőre váltunk, és beleforgatjuk a mandulát, diót, fűszereket, szódabikarbónát, kakaóport, kókuszolajat és lekvárt, majd alaposan összedolgozzuk.

Beleöntjük a  tortaformába (Persze kerek formában lesz igazi torta-torta, de én szilikon őzgerinc formát használtam, merő lustaságból és mert biztosra mentem… 🙂 ) majd előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük 180°C-on.

Ha kész a torta, kivesszük és hűlni hagyjuk. Én nem bajlódtam a félbevágással sem, de akinek kedve van, megteheti. Ha mégsem, akkor a tetjére halmozzuk a lekvárt. Ha melléfolyna, szépen körbekenjük vele a sütit majd a kókuszzsírral felolvasztott csokit ráöntjük és hagyjuk megszilárdulni.

Várakozás közben természetesen elfogyaszthatjuk a maradék olvasztott csoki-lekvár kombót 😛

(ITT és ITT találtam receptet, végül azonban -szokás szerint – „kissé” átvariáltam)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!